Invandringspolitik

Jag tänkte skriva ett långt inlägg om den misslyckade svenska invandringspolitiken men jag orkar inte. Tino Sanandaji har skrivit det mycket bättre och mer insiktsfullt i Svensk tidskrift.

Mot slutet hävdar han att välfärdsstaten kommer att kvarstå länge då 77 procent av utomeuropeiska invandrare röstar vänster och denna del av invandringen ser inte ut att avta med nu förda politik.

Jag tror han har fel.

Det bortfall av gemenskap  som uppstår inom ett alltmer multikulturellt samhälle leder troligen till att högerblocket kommer vinna allt fler val i sverige (Robert Putnam (2007). E Pluribus Unum: Diversity and Community in the Twenty-first Century — The 2006 Johan Skytte Prize Lecture” ).  Känslan av gemenskap är nödvändig för att människor ska rösta vänster.

Analysen är rätt tydlig, hög kulturell diversitet korrelerar med mindre förtroende för andra människor, politiker och media, mindre givande till välgörenhet, mindre arbete i gemenskapen, mindre lycka och mer tid framför tv apparaten(!). Bland annat.  Usa, där undersökningen ägde rum har en stark inkluderande kulturell norm där alla som kommer till Amerika kan vara stolta över och kämpa för den amerikanska drömmen. Svensk kultur är rätt mycket tvärtom, exkluderande med ett tjockt lager kultur och normer som skiljer ut invandrare från etniska svenskar. I sverige är man andra generationens invandrare( som jag), i Amerika är man andra generationens amerikan.

Vilka konsekvenser detta har för hur mångkulturen påverkar på sverige och svenskarna hade varit mycket intressant att undersöka.

För övrigt tror jag att de 77 procenten är en av anledningarna varför partiapparaten inom vänster så aggressivt och konsekvent vägrar att diskutera innehållet i svensk invandringspolitik. Att högern inte är sugna på en seriös debatt är uppenbart då stor invandring av outbildad arbetskraft sänker arbetarnas lönerna överlag och driver upp arbetslösheten. Detta kommer att knäcka den sista stridsviljan i den svenska fackföreningsrörelsen och till slut hela socialförsäkringsystemet. Svenskt näringsliv måste vara stumma av förundran när dess antagonister avrättar sig själva. Liberalernas ovilja grundar sig framförallt på  aversionen mot nationalstaten som SD vill försvara.  Folkpartiets våta drömmar om ett sverige som en avlägsen region utan självstyre inom ett enat Europa styrt från bryssel  kräver förstås att svenskarna blir helt historielösa och får en direkt ovilja mot sin egen nation.  De är/var på väg att lyckas.

Miljöpartiet är de mest utopiska då de styrs av en tanke att om en nation av multikulturalism utan motsättningar där vem som helst kan komma till sverige och bli del av samhället utan hinder eller restriktioner. Lite som att avskaffa kärnkraft och ersätta den med vindkraft nångån i framtiden. Som vi vet leder det till att vi får importera ström från tyska kolkraftverk istället. Men där iden som är viktigt, inte verkligheten.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s